29.11.2009

Tent lys...Ikke bare fordi det er 1 søndag i advent, men også fordi det er "Tenn lys for de som har mistet livet pga rus-dag" i dag!

Det er fire år siden Trine døde nå i desember måned, og dette har dere sikkert lest om før her inne.Var med på graven hennes i dag, og tente nytt lys for henne, og mamma la på en julekrans! Var også hos onkelen min, same thing there!

Jeg har benyttet sjansen for å tenne lys for flere jeg da..
Det vil ikke dermed si at jeg har DET lys-showet i heimen, men i tankene er de tre lysene mine for så mange flere enn bare de som døde pga rus!

For å starte i en ende, som absolutt ikke er noe koselig å tenke på, men dessverre en daglig tanke i tankerekka til så mange;

Lysene mine brenner for de små og uskyldige, som av en eller annen grunn er engler!
Enten de da ikke fikk livets rett, eller døde som en følge av sykdom eller ulykke!Inkludert mine egne to, som knapt ble større enn erter men måtte fjernes pga at de var utenfor...
Hvem hadde dere vært?
Sender en spesiell varm klem til Burgman/Eureka med familie her, som mistet sin vesle prinsesse.. Tenkt på dere i dag! *klem*

Tente lys for de tre flottingene jeg har klart å sette til verden, og som jeg elsker over alt på denne jord! Savner dem utrolig mye i disse forberedelsestider til julen...Men de kommer, den 19 desember!! Og hjertet mitt gleder seg!! <3<3<3>


Lysene brenner også for de som sliter på ett eller annet vis! Være seg mentalt, fysisk eller psykisk! Det er flere enn man tror, og ett smil kan faktisk være med og lyse opp dagen til ett annet menneske, akkurat som lysene som brenner i vinduet mitt i kveld!
Dette er da for alle de som har mistet noen, mister noen eller de mange som selv ble mistet, enten i ulykker, tragedier av annen sort eller rett og slett kjente det ble for mye å leve!

Jeg lar lyset brenne for de som ikke har noen vinduskarm å sette sine lys i.. De som bor under en plate papp, i en kjeller, parkeringshus, under en bro! De som betyr minst i samfunnet for de aller fleste, men som likevel har en familie ett eller annet sted, på både godt og vondt!


Til sist vil jeg bare si at lysene skal brenne med ett ønske om at verden skal bli ett bedre sted. (Jaja,klisjè, jeg vet!) Men en stakkar kan miste motet av å lese aviser, se nyhetsbilder rulle over tv-skjermen med alt sitt elende samt det man hører på radioen! Sjelden gladnytt, kan man si!!
Det er rart mennesket går oppreist synes jeg, så flott som vi er i ferd med å kjære oss selv på ræva, -på mange vis!

Skal la lysene brenne helt ned i kveld, før jeg legger meg under dyne og lukker øya!
Skal da forsvinne inn i drømmelandet La-la-land, der hele verden er perfekt og vakker!!
Akkurat som et Nangijala!!

Kanskje er det slik verden blir en gang, kanskje i 2012?? I steden for undergang, begynner vi på nytt, der alle feil og mangler blir slettet og vi får en ny sjanse til å skape en perfekt verden uten at man trenger ha slike "tenn lys-dager, enten for det ene eller andre!! Tror jeg må tenne ett lys for det også!!


Jeg liker Nangijala-teorien bedre enn den Inka-greia!!


Foto; Kaj Andresen

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett